€20 για Μαθήματα Συγγραφής Σεναρίου ή €40 για Μαθήματα Υποκριτικής στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa.

ΑΞΙΑ Έκπτωση ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΣ
67 € 70% 47 €
ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ
13 αγορές

Λίγα Λόγια

  • Ανακαλύψτε τα μυστικά δυο από τις πιο συναρπαστικές τέχνες από έγκριτους καθηγητές.
  • Τα μαθήματα γίνονται από τον σεναριογράφο-θεατρικό συγγραφέα Παναγιώτη Καποδίστρια (Επτά Θανάσιμες Πεθερές, Η Νταντά, Εντιμότατοι Κερατάδες).

 

Μάθημα ζωής!

Ψιλά Γράμματα

Εγγραφή έως 10/10/2011.
Ώρες σεμιναρίου συγγραφής σεναρίου: Κάθε Σάββατο 14:00 με 16:00. (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τα τμήματα που θα δημιουργηθούν.)
Ώρες σεμιναρίου υποκριτικής: Κάθε Κυριακή 12:00 με 20:00.
Κάθε κουπόνι είναι ατομικό.
Δυνατότητα απεριόριστων αγορών.
Τηλ. επικοινωνίας: 213 0024291.

Έκπτωση 20% και για τα δυο σεμινάρια (για όλους τους υπόλοιπους μήνες) για τους κατόχους κουπονιού.

Η προσφορά, αναλυτικά, περιλαμβάνει:

  • €20 από €67 για τον πρώτο μήνα παρακολούθησης του σεμιναρίου με τίτλο «Συγγραφή Σεναρίου» με καθηγητή το σεναριογράφο-θεατρικό συγγραφέα Παναγιώτη Καποδίστρια.
  • €40 από €165 για τον πρώτο μήνα παρακολούθησης του τμήματος υποκριτικής.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa είναι η πρώτη σχολή σεναρίου πλήρους φοίτησης και ιδρύθηκε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της συγγραφής τηλεοπτικών, κινηματογραφικών, θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων.

Σεμινάρια συγγραφής Σεναρίου.

Σκοπός του μαθήματος είναι να δώσει στο σπουδαστή τα σωστά εφόδια και κίνητρα για να δημιουργήσει το δικό του ολοκληρωμένο σενάριο.

Για τους σπουδαστές που ζούν εκτός Αθηνών, το συγκεκριμένο σεμινάριο μπορεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της σχολής, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Η διαφορά του σεναρίου από το λογοτεχνικό κείμενο είναι ότι μπορεί να οπτικοποιήσει τις εικόνες που ο σεναριογράφος έχει στο μυαλό του. Βασίζεται στη φαντασία και στην πρακτική εξάσκηση του συγγραφέα.

Στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα μάθουν τις βασικές αρχές του σεναρίου, το περιεχόμενο, τους χαρακτήρες, τις πράξεις, τις σκηνές και τα θέματα. Θα αναλύσουν το διάλογο και θα γνωρίσουν το κείμενο και το υπο - κείμενο. Θα εξασκηθούν αρχικά με δημιουργικές ασκήσεις καθώς και απλές αναθέσεις γραφής, μέχρι να φτάσουν στην ολοκληρωμένη συγγραφή σεναρίων.

/31/92/1315234789231.jpg

Τμήμα υποκριτικής.

/00/92/1315234789200.jpg

Το τμήμα υποκριτικής περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη της υποκριτικής αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο και τα χρήματα για να πάνε σε δραματική σχολή. Καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στο χώρο της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής υποκριτικής, το εργαστήρι προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εξελιχθούν μέσα από τη θεατρική παιδεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Υποκριτική τηλεόρασης / κινηματογράφου
Υποκριτική θεάτρου
Εκμάθηση - σκηνοθεσία μονολόγων
Έρευνα ηρώων
Εξωτερίκευση συναισθημάτων
Εκμάθηση ρυθμού
Έρευνα ύφους
Αυτοσχεδιασμό
Κινησιολογία
Ορθοφωνία
Φωνητική
Μακιγιάζ - ειδικά εφέ
Ιστορία θεάτρου
Θεατρικό παιχνίδι
Παιχνίδια ρόλων
Stand up comedy (προαιρετικό μάθημα με τη Ματθίλδη Μαγγίρα).
Σύγχρονη υποκριτική (προαιρετικό μάθημα με τη Ναταλία Τσαλίκη).

Καθηγητές: Παναγιώτης Καποδίστριας, Παναγιώτης Μαρίνος, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Χαριτίνη Τσικούρα, Λίλη Τέγου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να έχουν οι σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό τους και τα εκφραστικά τους μέσα. Να ενισχύσουν την ηθική και καλλιτεχνική τους συνείδηση, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τα άγχη και τα προβλήματά τους. Άλλωστε, είναι κοινώς αποδεκτό πως η υποκριτική είναι πηγή απόλαυσης και όχι άγχους.